X

مقالات

آزمایش جدید تشخیص دیابت

چهارشنبه، 13 بهمن 1400 | Article Rating
آزمایش جدید تشخیص دیابت

برخی از بیماران مبتلا به دیابت نوع اول می‌توانند پس از معرفی آزمایشی جدید از نیاز به مصرف انسولین رها شوند.

اسکاتلند، اولین کشور در جهان خواهد بود که قصد دارد از آزمایش ساده خون "سی پپتید" (C-peptide) برای رسیدن به چنین هدفی استفاده کند.این آزمایش نشان می‌دهد که بدن فرد مبتلا به دیابت چقدر انسولین تولید می‌کند.

تحقیق آزمایشی موسسه خدمات و درمان لودان در اسکاتلند، به افراد مبتلا به دیابت که سال‌ها انسولین تزریق می‌کردند، اجازه داد تا استفاده از انسولین را کاهش داده و یا متوقف کنند.

قرار است از فردا ( 9 آبان 1400 ) انجام آزمایش خون "سی پپتید" در کلینیک‌های اسکاتلند به اجرا درآید.این آزمایش دقت تشخیص دیابت نوع اول را افزایش داده و می‌تواند به این مسئله که فرد به دیابت نوع اول و یا دوم مبتلا است، کمک کند.

'تغییر زندگی'

"سی پپتید"، همزمان با انسولین در بدن تولید می‌شود. با آزمایش تعیین میزان سطح "سی پپتید"، پزشکان می‌توانند مشخص کنند که بدن یک بیمار مبتلا به دیابت چقدر انسولین تولید می‌کند.اگر"سی پپتید" در مقادیر قابل توجهی وجود داشته باشد، ممکن است نشان دهد که فرد اصلا به دیابت نوع اول مبتلا نیست.

این همان چیزی است که در جریان یک تحقیق آزمایشی دو ساله به رهبری پروفسور مارک استراچان، مشاور دیابت و غدد درون‌ریز کشف شد. پروفسور استراچان می‌گوید: "سی پپتید به متخصصان دیابت کمک می‌کند تا تشخیص دقیق‌تری از علت بروز دیابت داشته باشند و این به معنای آن است که می‌توان مناسب ترین درمان را به بیمار ارائه کرد."

او همچنین می‌افزاید: "در برخی موارد، آزمایش سی پپتید به افراد اجازه داد تا درمان‌های طولانی مدت انسولین را متوقف کنند که این می‌تواند زندگی را متحول کند."

انواع دیابت

دیابت انواع مختلفی دارد اما طبق دسته‌بندی سازمان بهداشت جهانی، دیابت به دو نوع کلی تقسیم می شود:

-دیابت نوع ۱ که وابسته به انسولین است و زمانی رخ می‌دهد که پانکراس یا لوزالمعده که وظیفه تولید انسولین در بدن را به عهده دارد، در پی حمله سیستم ایمنی بدن، از تولید انسولین باز می‌ایستد.

- دیابت نوع ۲ که به انسولین وابسته نیست و لوزالمعده این بیماران همچنان انسولین تولید می‌کند اما سلول‌های بدن نسبت به جذب آن مقاوم می‌شوند.

دانشمندان هنوز موفق به یافتن دلیل ابتلا به دیابت نوع ۱ نشده‌اند اما دیابت نوع ۲ عمدتاً به دلیل کمبود فعالیت، رژیم غذایی نامناسب و چاقی مفرط اتفاق می‌افتد که در عمل می‌توان با کمی برنامه‌ریزی و تغییر روش زندگی، از وقوع آن جلوگیری کرد.

برگرفته از حوزه سلامت وبسایت بی بی سی

ثبت امتیاز
نظر جدید

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید: