اولین جلسه مشترک نمایندگان شاغلین صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز در روز یکشنبه مورخ 25 مهر ماه سال 1400 با حضور کلیه نمایندگان شاغلین شرکت های بالای 20 عضو در دو نوبت صبح و بعدازظهر در محل سالن همایش های سازمان مدیریت صنعتی برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی صندوق آینده ساز، دکتر بذلی نماینده شاغلین در هیات امنای صندوق در بخش اول جلسه هم اندیشی که از ساعت 11 الی 13 به طول انجامید، ضمن خوش آمد گویی به حضار و تشکر از حضور تمامی مدعوین در اولین جلسه هم اندیشی نمایندگان شاغلین پس از اجرایی شدن اساسنامه جدید صندوق، حضور حداکثری نمایندگان محترم شاغلین را نشان دهنده علاقه مندی و تعهد این عزیزان به بیان دغدغه ها و چالش های پیش روی شاغلین و پیگیری مجدانه در راستای تحقق خواسته ها و انتظارات از طریق گفتمان و تعامل سازنده با تمامی ارکان صندوق قلمداد نموده و بر لزوم برگزاری این جلسات در دوره های زمانی مشخص تاکید کردند.
ایشان در ادامه سه هدف اصلی از برگزاری این جلسه را بررسی و احصاء چالش ها و مشکلات شاغلین، دسته بندی و اولویت بندی چالش ها و اتخاذ رویکردهای مناسب در جهت پیگیری مسایل تا حصول نتیجه نهائی عنوان نموده و بر تحقق این اهداف تاکید نمودند.
همچنین عضو محترم هیات امنای صندوق چهار رویکرد: دیپلماسی فعال، حل مسئله و نتیجه محوری بجای پیچیده کردن آن، تعامل سازنده و مثبت با تمامی ذینفعان و ارکان صندوق و همچنین ایجاد تصویر ذهنی مثبت و تقویت و اعتلای برند صندوق در اذهان عمومی را به عنوان 4 عامل کلیدی موفقیت و رویکرد های اساسی در مسیر تحقق اهداف نام برده و تلاش در راستای نهادینه شدن این رویکردها را از اولویتهای مهم نمایندگان شاغلین بر شمردند.
در ادامه هر یک از نمایندگان محترم شاغلین، به بیان چالش ها، نارسائیها و دغدغه های شاغلین شرکت خود پرداخته و در انتهای بخش اول جلسه، آقای دکتر بذلی موضوعات و محورهایی از جمله موضوع سخت و زیان آور، شرایط بازنشستگی بانوان در صندوق آینده ساز، فرمول محاسبه بازنشستگی و ابهامات آن، طولانی شدن تهیه پیش نویس دستورالعمل های اجرایی و ابلاغ آن از جمله آیین نامه سخت و زیان آور ، نحوه محاسبه خرید سوابق، درخواست افزایش سالیانه حقوق بر اساس نرخ اعلامی شورای عالی کاربه تامین اجتماعی، دعوت دوره ای از نمایندگان و ارایه گزارش از اهم فعالیت های صندوق، تشکیل کانون شاغلین صندوق آینده سازدر جهت تسهیل وگسترش ارتباط با اعضا و کمک از بدنه شرکت ها و پتانسیل اعضا در جهت نیل به اهداف صندوق ، گرفتن 3 درصد سهم دولت، امکان رویت محاسبات بازنشستگی و حقوق دریافتی در پروفایل اعضا در وبسایت صندوق، طراحی مکانیزمی مشابه مکانیزم طراحی شده برای درمان بازنشستگان برای ارایه خدمت به شاغلین و شرکت های علاقه مند و همچنین ایجاد بسترآموزش از سوی صندوق برای شاغلین با کمک گرفتن از ظرفیت های شرکت های عضو را به عنوان جمع بندی نقطه نظرات نمایندگان محترم مطرح نمودند .
بخش دوم جلسه هم اندیشی از ساعت 14 لغایت 17:30 با حضور جناب آقای دکترمحمدی مدیر عامل و معاونین محترم صندوق آغاز گردید، در نشست دوم ابتدا آقای دکتر بذلی ضمن خوش آمد گویی، از حضور مدیر عامل و معاونین محترم صندوق و رویکردها و اقدامات مثبت و اثر بخش ایشان قدردانی بعمل آوردند. سپس آقای مهندس فیروزفر به نمایندگی از جمع حاضر، محورهای چند گانه حاصل از جمع بندی نشست جلسه اول را که توسط آقای دکتر بذلی در 12 محور بیان گردیده بود، مطرح نموده و اقدام موثر در رفع چالش ها و مشکلات را خواستار شدند.
در ادامه جلسه، آقای دکترمحمدی مدیرعامل محترم صندوق حمایت وبازنشستگی آینده ساز پس از استماع گزارش جلسه صبح، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع حاضر، برگزاری این جلسات را موجب آشنایی بیش از پیش با نمایندگان محترم شاغلین و دغدغه های آنان قلمداد نمودند و با تشکر از جناب آقای دکتر بذلی، بر لزوم استفاده از ظرفیت، توان و تجربه کلیه ذینفعان در خصوص سازماندهی موضوعات مختلف صندوق تاکید کرده و با اشاره به بررسی های صورت گرفته در رابطه با ارزیابی وضعیت موجود صندوق و چالش های پیش رو، تلاشی فراتر از کوشش متعارف را برای تعالی هرچه بیشتر صندوق و برطرف نمودن مشکلات و مسایل اعضا، خواستار شدند.
مدیر عامل محترم صندوق در ادامه، لازمه دستیابی به آینده و چشم اندازی روشن را با توجه به برنامه های در دست اقدام، گام برداشتن در این مسیر عنوان نموده و با اعلام اینکه با وضعیت موجود نیز، صندوق آینده ساز در مقایسه با بخش کثیری از صندوق های بازنشستگی در کشور، وضعیت مطلوب تری دارد، آینده صندوق را بسیار نویدبخش و روشن ترسیم کردند.
ایشان با اشاره به وضعیت بحرانی صندوق در سال 97 ، وضعیت موجود در سال 1400 را به هیچ عنوان با آن سال قابل مقایسه ندانسته و با برشمردن مشکلات و چالش های پیش روی صندوق در سالهای منتهی به سال 97 ، حرکت به سمت ثبات نسبی و خروج از شرایط متزلزل بوجود آمده را دستاوردی قابل اهمیت قلمداد نمودند. همچنین ایشان با اعلام اینکه این صندوق می تواند به عنوان الگویی در بین صندوقهای بازنشستگی کشور مطرح گردد، فعالیت های انجام شده طی 5 ماه گذشته و ریل گذاری و اصلاح ساختارصندوق را که به زودی مصوبه های مورد نیاز آن نیز از هیات امنا اخذ خواهد گردید، گامی موثر در تحقق اهداف فوق برشمردند.
مدیرعامل صندوق با اشاره به برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت صندوق، عضو گیری و دسترسی به نسبت پشتیبانی 3 را در 18 ماه آینده با اشاره به تدوین برنامه های عملیاتی کوتاه مدت، دور از دسترس ندانسته و با تاکید بر نقش اعضا در ایجاد تصویر ذهنی مناسب در اذهان عمومی، بکارگیری تکنیک ها و روش های کارآمد و روزآمد را در جهت افزایش تعداد اعضا ی صندوق بسیار پر اهمیت دانستند و با اشاره به جلسات متعدد خود با اعضای متخصص شاغل و بازنشسته عضو صندوق اعلام نمودند که از ظرفیت این دسته از عزیزان در موضوع بازاریابی و عضو گیری نیز استفاده خواهد شد.
دکتر محمدی همچنین با اشاره به موضوع افزایش قابلیت نقدشوندگی سرمایه های صندوق به عنوان محوراصلی برنامه های پیش رو به عنوان پیش نیاز سازمان دهی مسایل مالی و همچنین حقوقی بجا مانده از دوره های پیشین، اصلاح ساختار سازمانی صندوق و توجه به موضوع برنامه ریزی و سازماندهی سرمایه گذاریهای صندوق را نقطه شروعی بر آغاز این فرآیند قلمداد نمودند.
ایشان در ادامه در رابطه با سوالات مطروحه اعضا، ضمن تشکر از روحیه آقای دکتر بذلی در رویکرد تعاملی با صندوق و امکان جمع بندی مسایل مختلف در جهت سازماندهی موضوعات و حل مشکلات پیش رو، مشکلات دیگر صندوق ها در مقایسه با صندوق آینده ساز را بسیار بیشتر دانستند و نظارت وزارت رفاه و مراجع نظارتی بر عملکرد صندوق را که طبق اساسنامه جدید محقق گردیده است به عنوان فرصت و زمینه ساز ساختن آینده ای روشن برای صندوق تلقی کردند.
مدیر عامل صندوق آینده ساز دررابطه با موضوع آیین نامه ها، تدوین فرآیند ها را در برنامه ریزی های صندوق پر اهمیت دانستند و با توجه به 52 دستورالعمل و آیین نامه موجود در صندوق که در سه بخش مصوب، تدوین شده و در انتظار تصویب و همچنین بخش نیازمند تدوین دسته بندی شده اند ، اظهار داشتند که 12 کمیته در صندوق جهت بررسی موضوعات مختلف از جمله تسریع در تدوین آیین نامه ها تشکیل یافته است.
ایشان همچنین با توجه به مخالفت صریح صندوق و هیات مدیره در خصوص تغییرات انجام شده در شرایط انتقال سنوات به صندوق، ضمن اشاره به نامه نگاری ها و جلسات متعدد برگزارشده با دبیرخانه هیات امنا و درخواست صندوق در خصوص تغییر در شرایط احراز سوابق بازنشستگی، ابراز امیدواری کردند که به زودی این موضوع به روال سابق بازگردد و دغدغه های این عزیزان برطرف شود.
در خصوص موضوع ارایه خدمات درمانی برای فعالین نیز آقای دکتر محمدی عنوان نمودند که این موضوع در کارگروه مربوطه در دست بررسی است و درصورت فراهم شدن شرایط آن امکان برقراری این خدمت برای شرکت هایی با تعداد عضو کم و مشابه خدمتی که در این حوزه به خویش فرمایان ارایه می گردد فراهم خواهد شد.
در ادامه آقای دکتر حاجعلی معاون محترم امورفنی و بازنشستگی صندوق، با اشاره به روند رو به رشد فعالیت های صندوق در طی 3 سال گذشته، آرامش موجود در صندوق را برای پیشبرد برنامه های تدوین شده بسیار مفید فایده دانسته وعنوان نمودند که خوشبختانه صندوق توانسته است از بسیاری از چالش های پیش روی خود عبور کند و فضای آرامش و گفتمان موجود چراغ راه آینده صندوق است.
دکتر حاجعلی 2 موضوع حقوق مناسب و درمان مناسب را دغدغه اصلی مستمری بگیران صندوق های بازنشستگی ذکر کرده و با توجه به تجربیات خود در دیگر صندوق ها، توجه جدی به دو مقوله فوق را کلید موفقیت درهر صندوقی دانستند که در جهت تامین آتیه شاغلین و بازنشستگان خود گام بر می دارد. ایشان با توجه به سرویس های ارایه شده در حوزه درمان صندوق، خدمت درمان صندوق آینده ساز را در مقایسه با صندوق های بزرگ کشور رقابت پذیر دانسته و درخواست اعضای شاغل در شرکت های کوچک برای استفاده از این خدمت را نیز که به عنوان یکی از خواسته های مطرح شده در جمع حاضرطرح گردید، شاهدی بر این مدعا دانست.
معاون امور فنی و بازنشستگی صندوق در خصوص موضوع حقوق مستمری بگیران صندوق، با توجه به اساسنامه جدید، عنوان نمودند که مکانیزم طراحی شده تضمین کننده این است که هیچ فرد شاغل عضو صندوق آینده ساز با شرایط مشابه در تامین اجتماعی، در دوران بازنشستگی، کمتر از تامین اجتماعی دریافتی نخواهد داشت.
دکترحاجعلی با اشاره به موضوع مشاغل سخت و زیان آور، یکی از مزایای اساسنامه وآیین نامه های جدید صندوق را در مقایسه با اساسنامه قبلی، امکان بررسی درخواست سخت و زیان آور از سوی عضو دانستند که بر خلاف رویه قبلی که فقط کارفرما اختیار داشت تا عضوی را جهت رسیدگی درخواست به کمیته سخت و زیان آور معرفی نماید، در اساسنامه جدید این اختیار به عضو نیز داده شده و به تبع آن نتیجه بررسی و پاسخ صندوق نیز به خود عضو ارایه خواهد شد.
آقای حاجعلی با توجه به تغییرات اساسنامه، بکارگیری متخصصین در حوزه های بیمه گری را در کارگروه های مرتبط بسیار پر اهمیت دانسته و با توجه به 4 کارگروه اصلی در موضوعات درمان، بیمه گری و اکچوئری، مالی و بودجه ریزی، لازمه به ثمر رسیدن تلاشهای انجام شده را بکارگیری و استفاده از متخصصین امر در این چهار گروه قلمدادکردند.
دکتر حاجعلی با بیان اینکه صندوق همواره خواسته های اعضا را در کنار پایداری صندوق مورد توجه قرار می دهد، به موضوع درخواست بانوان عضو صندوق در خصوص بازگرداندن شرایط بازنشستگی خانمها به 25 سال اشاره نمودند و تحقق این امر را یکی از دستاوردهای مهم تغییرات آیین نامه جدید دانستند .
در ادامه جلسه مقرر گردید که موضوعات مطروحه توسط نماینده محترم شاغلین در هیات امنا بصورت تخصصی در جلسه مشترکی با مدیران صندوق مورد جمع بندی قرار گیرد و گزارش آن به استحضار نمایندگان محترم برسد.
روابط عمومی صندوق حمایت و بازنشستگی آینده ساز